Compromiso Confianza Confidencialidad
Compromiso Confianza Confidencialidad

GESTIÓ DE CONFLICTES

A Med3C treballem amb una idea base en la Gestió de Conflictes. La majoria de les vegades, la peça clau està en un mateix.

 

Per a trobar-la, assessorem a Empreses, Institucions o Particulars sobre com cercar els mecanismes i recursos necessaris per a resoldre els seus conflictes, ja que existeixen diferents situacions en les que podem ajudar a gestionar que no necessàriament impliquen una Mediació, però que aplicant els principis de la Cultura de la Mediació podem soltar.

 

Si parlem de Particulars, podem trobar-nos, per exemple, que no siguem capaços de comunicar-nos amb d’altres persones del nostre entorn, sense que això impliqui un problema concret amb algú, amb el conseqüent desgast emocional i la frustració que això comporta, al caure en el mateix problema un cop i un altre.

 

 

Si parlem d’Empreses, podem trobar-nos amb situacions d’ineficàcia, al no ser capaç l’organització de comunicar els objectius amb claredat, o d’ineficiència al gestionar malament el temps o els recursos dels que disposa. De la mateixa manera, també podem trobar-nos amb situacions en les que calgui aplicar els principis de la Cultura de la Mediació per què existeixi un mal clima laboral, com podrien ser en els casos de fusions o de compres d’empreses, que sempre provoquen inseguretat, incertesa i resistències, que s’expressen amb forma d’aliances indesitjables de poder entre els diferents actors.

 

 

En tots els casos Med3C pot ajudar-li gestionant aquests casos i d’altres conflictes.